-

Studie try-out Saxion Enschede

Slimme Chemische Innovaties

Waar het om gaat

Je maakt kennis met vraagstukken uit de opleidingen chemie en chemische technologie, waarbij het thema duurzaamheid een belangrijke rol heeft. Het werk van chemicus en chemisch technoloog speelt zich vooral af buiten het laboratorium. De vraagstukken waaraan tijdens de studie try-out wordt gewerkt, vinden plaats in een projectruimte of leslokaal (en niet in een laboratorium)

Wat je al moet weten

De kennis die je met het N&T of N&G profiel hebt opgedaan is een goede basis om deze studie try-out te kunnen volgen. Met name de affiniteit met en passie voor biochemische stoffen en de chemische/fysische processen zijn belangrijk. Ben je in het bezit van een laptop? Dringend verzoek; neem 'm dan beide dagen mee!. Wil je zelf vooraf het simulatiepakket (freeware http://www.cocosimulator.org/index_download.html) downloaden op je laptop? Dan kunnen we er gelijk mee aan de slag!

Wat ga je doen

De eerste dag gaat over innovatie op het gebied van duurzaamheid en de rol van chemie daarin. De tweede dag gaat over het doorrekenen en simuleren van een chemisch proces. Hiervoor heb je het simulatiepakket nodig. 

Begeleiding

Je wordt begeleid door docenten en studenten van de opleiding CH of CT.

Beoordeling

De beoordeling vindt plaats aan de hand van je deelname, inzet en bijdrage. In principe dien je beide bijeenkomsten aanwezig te zijn. 

Beroeps-orientatie

Je wordt klaargestoomd voor de uitdagende functie van chemicus of van chemisch technoloog. Je leert hoe je een onderzoek opzet en werkt aan duurzame producten en processen. In het werkveld zijn er voldoende mogelijkheden. Je kunt aan de slag in de wereld van voeding, life sciences, farmacie of maakindustrie van slimme producten en materialen. 

InschrijvingInstelling
Saxion Enschede

vakken
Scheikunde

studielasturen
24

klassen
havo 5, vwo 6

periode
16 november, 7 december 2017 van 13.15 - 16.00 uur

deelnemers
min. 8, max. 16

opleidingen
Chemie
Chemische Technologie


profielen
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & TechniekDe inschrijfdatum voor deze Studie try-out is verstreken.
-