-

Studie try-out Saxion Deventer

Over bacteriƫn en gezondheid (Deventer)

Waar het om gaat

Bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) leer je alles over de gezondheid van mensen, dieren en planten. In deze studie try-out maak je kennis met de opleiding BML en de twee richtingen: research en diagnostiek. In een research laboratorium richt je je vooral op het onderzoeken van een specifiek biomedisch onderwerp, zoals de oorzaak van een ziekte of het ontwikkelen van een vaccin. In een diagnostisch laboratorium onderzoek je patiëntenmateriaal (zoals bloed, urine en weefsel), om ziektes op te sporen of om te kijken of een behandeling effectief is.

Wat je al moet weten

De kennis en vaardigheden op het gebied van biologie die je op dit moment al hebt opgedaan, zijn voldoende om met succes deze studie try-out te doorlopen.

Wat ga je doen

De activiteiten die je gaat uitvoeren, hebben alles te maken met het onderwerp ‘Over bacteriën en gezondheid’. Je komt drie middagen naar Saxion, locatie Deventer. Tijdens deze middagen op de hogeschool ga je een aantal experimenten in het laboratorium uitvoeren en je maakt kennis met ons theorieonderwijs. Ook maken we een excursie naar een medisch laboratorium in Deventer en omgeving (bv. naar een researchlab of een diagnostisch lab). Er is voldoende gelegenheid om antwoord te krijgen op de vraag of deze opleiding en de bijbehorende beroepen misschien iets voor jou zijn.

Begeleiding

Je krijgt begeleiding van een hbo-docent en van BML studenten. Deze studenten kunnen ook al je vragen over de opleiding beantwoorden!

Beoordeling

Na afronding van de studie try-out schrijf je een reflectieverslag. Je krijgt vooraf duidelijke richtlijnen hoe je dit moet doen. In een eindgesprek tussen jou, je biologiedocent en je mentor wordt nagegaan of je de studie try-out ‘naar behoren’ hebt uitgevoerd.

Beroeps-orientatie

De meeste afgestudeerde studenten BML vinden hun weg als onderzoeker in een biologisch of medisch laboratorium in de gezondheidszorg, bij de overheid of in het bedrijfsleven. De werkzaamheden bestaan daar voornamelijk uit het zelfstandig of in teamverband onderzoek doen om problemen op biologisch en/of medisch gebied op te lossen.

Inschrijving

Let op: Er staan vijf studie try-out middagen aangegeven, waarvan er drie benut worden. De startdag 17 november staat vast, de andere data zijn onder voorbehoud ivm beschikbaarheid laboratoria. Er kan afgeweken worden van de donderdagmiddag.Instelling
Saxion Deventer

vakken
Biologie

studielasturen
24

klassen
havo 5, vwo 6

periode
16 en 23 en 30 november en 7 en 14 december 2017 van 13.15 -16.00 uur.

deelnemers
min. 4 max. 10

opleidingen
Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

profielen
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & TechniekDe inschrijfdatum voor deze Studie try-out is verstreken.
-