-

Studie try-out Saxion Enschede

Omgaan met mensen als beroep

Waar het om gaat

Social Work  is een samenvoeging van de voormalige opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD).

Je denkt er misschien over om een vervolgstudie te kiezen waarin het werken met mensen centraal staat. Je weet alleen nog niet precies welke opleiding je wilt gaan doen. Deze studie try-out helpt je om een beter beeld te krijgen over de opleiding Social Work (SW).

Iedereen heeft wel eens hulp nodig. De meesten zijn prima in staat om deze zorgvraag in te vullen. Anders wordt het wanneer iemand de regie over zijn leven verliest. Hoe krijg je dan weer grip op de situatie? Een social worker begeleidt mensen die hulp nodig hebben. Samen met familie, vrienden en de omgeving help je mensen om weer grip op hun leven te krijgen.

In de opleiding Social Work krijg je vakken als methodisch en professioneel handelen, pedagogiek, (levensloop)psychologie, filosofie, sociologie, communicatieve vaardigheden en creatieve vorming. Je leert om een cliënt of cliëntgroepen te begeleiden of zaken te coördineren vanaf het eerste contact tot aan de afsluiting.

Wat je al moet weten

Speciale voorkennis is niet vereist.

Wat ga je doen

In deze study try-out maak je kennis met de opleiding Social Work. Na een korte introductie over de inhoud van de opleiding ga je aan de slag.  Zo leer je meer over het werk van een social worker en je raakt vertrouwd met de meest voorkomende vaktermen. Aan de hand van verschillende werkvormen, bijvoorbeeld een les en oefening in communicatieve vaardigheden en pedagogiek en het maken van een sociale kaart, vergaar je kennis over de hulpverlening en de problemen die social workers in de praktijk tegenkomen.

Begeleiding

Je krijgt les en begeleiding van hbo-docenten.

Beoordeling

Aanwezigheid op beide middagen is verplicht. Na deelname ontvang je een certificaat.

Beroeps-orientatie

Als je de opleiding Social Work hebt afgerond, dan kun Je onder meer gaan werken in de jeugdzorg, gehandicaptenzorg, reclassering of crisisopvang. Daarnaast zijn social workers te vinden bij gemeenten, in ziekenhuizen, justitiële inrichtingen of centra voor jeugd en gezin. Ook zie je steeds meer social workers die kiezen voor een eigen onderneming, zoals een zorgboerderij. 

Inschrijving

-Instelling
Saxion Enschede

vakken
n.v.t.

studielasturen
16

klassen
havo 5, en vwo 6

periode
16 en 23 november 2017 van 13.15 uur tot 16.00 uur

deelnemers
min. n.v.t., max 48

opleidingen
Social Work

profielen
- Natuur & Gezondheid
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Techniek
- Cultuur & MaatschappijDe inschrijfdatum voor deze Studie try-out is verstreken.
-