-

Studie try-out Saxion Enschede

Met handen en voeten aan de mens

Waar het om gaat

In deze studie try-out maak je kennis met de opleiding tot fysiotherapeut en podotherapeut. Je krijgt meer inzicht in de werkzaamheden die een therapeut dagelijks moet verrichten.
Tijdens de studie try-out  maak je kennis met het 'competentiegerichte' onderwijs van deze opleidingen. In drie bijeenkomsten laten we je kennis maken met onder andere vaardigheidslessen en ga je een casus bestuderen en hiervoor een passende oplossingen aandragen. Dit doe je in groepsverband en aan het einde van de derde bijeenkomst ga je de uitkomsten presenteren aan de andere groepen.

Wat je al moet weten

De kennis en vaardigheden van het vak Biologie (advies: in examenpakket, niet verplicht) die je op dit moment al hebt opgedaan zijn voldoende om met succes deze module te doorlopen.

Wat ga je doen

Je gaat naast het volgen van vaardigheidslessen gezamenlijk een casus analyseren, bestuderen en aanpakken. Hierdoor doe je actief kennis op over het vakgebied. In deze module ga je aan de slag met één van de leertaken(casussen).  Naast de groepsopdracht ga je ook individueel een verslag schrijven.

16 november: Inleidende colleges door een fysiotherapie- en podotherapie docent. De docenten vertellen in het kort iets over de opleiding en bijbehorende beroepen. Daarna volgt een gezamenlijke (actieve) praktijkles waardoor je een goed beeld krijgt waar je als student zoal mee bezig bent. Verder maken we je die dag wegwijs binnen Saxion en de Academie Gezondheidszorg.

23 november
: Je loopt mee in twee praktijklessen van fysiotherapie en podotherapie. Onder begeleiding van studenten fysiotherapie en podotherapie maak je een start met de leertaak, die de volgende bijeenkomst wordt gepresenteerd. 

30 december: Op deze dag ga je verder met de leertaak waar je de vorige bijeenkomst met je groep samen aan hebt gewerkt. Je gaat deze dag ook met de groep een powerpoint presentatie maken en deze later in de middag presenteren aan de andere groepen. Het is dan ook de bedoeling dat je elkaar gaat scoren op presentatievaardigheden. Aan het einde van de studie try-out dag heb je een indruk van wat je gaat doen tijdens je opleiding tot podotherapeut of fysiotherapeut.

Begeleiding

Je krijgt tijdens de dagen op de hogeschool begeleiding van enkele docenten en studenten van de opleiding fysiotherapie en podotherapie.

Beoordeling

Nadat je de module doorlopen hebt, wordt van je verwacht dat je hiervan een reflectieverslag schrijft. Je krijgt vooraf duidelijke richtlijnen hoe je dit moet doen.

Beroeps-orientatie

Als fysiotherapeut ben je hulpverlener, manager en beroepsontwikkelaar. Je stelt diagnoses, maakt behandelplannen en begeleidt patiënten. Je krijgt te maken met patiënten die moeite hebben met bewegen. Niet alleen jonge, gezonde mensen met sportblessures, maar ook ouderen en chronisch zieken. Je kunt bijvoorbeeld als specialist of fysiotherapeut aan de slag bij een verpleeg- of verzorgingshuis, ziekenhuis, revalidatiecentrum, sportclub of arbodienst. Of je start een eigen praktijk.

Een podotherapeut is meer dan alleen een voetenexpert. Tijdens de opleiding Podotherapie leer je dat je ook mensen met rug-, heup- en knieklachten kunt helpen. Deze klachten kunnen namelijk heel goed het resultaat zijn van een voetafwijking. Je voert zelfstandig onderzoek uit bij patiënten. Je onderzoekt de beweeglijkheid van gewrichten, je kijkt hoe iemand loopt (ganganalyse), onderzoekt de stand van het lichaam, bekijkt de houdingen je maakt een scan of blauwdruk van de voet. Hierna bepaal je de diagnose en de juiste behandeling en voert deze direct uit.

Je kunt je eigen praktijk starten of in loondienst gaan werken bij een ziekenhuis, gezondheidscentrum, revalidatiecentrum, verpleeghuis, sportclub of particuliere praktijk.

 

 

 

 

InschrijvingInstelling
Saxion Enschede

vakken
n.v.t.

studielasturen
32

klassen
havo 5, vwo 6

periode
16 en 23 november en 30 november 2017 van 13.15 - 16.00 uur

deelnemers
min. 10, max. 40

opleidingen
Fysiotherapie
Podotherapie


profielen
- Natuur & Gezondheid
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Techniek
- Cultuur & MaatschappijDe inschrijfdatum voor deze Studie try-out is verstreken.
-