-

Studie try-out Saxion Deventer

Hart voor de zorg (Deventer)

Waar het om gaat

Tijdens deze studie try-out maak je kennis met de opleiding tot verpleegkunde (hbov).
Zo leer je meer over het werk van een verpleegkundige en van de diverse zorgvragers die je in het werkveld als verpleegkundige tegenkomt. Denk hierbij aan zorgvragers in het ziekenhuis, binnen de wijkverpleging, psychiatrische zorgvragers en zorgvragers met een verstandelijke handicap.  Ook leer je wat je met een hbo-diploma tot Verpleegkunde of met de studieroute Gezondheid & Technologie (let op: hiervoor ben je niet met alle profielen toelaatbaar)allemaal kunt gaan doen.

Wat je al moet weten

De kennis die je op havo/vwo hebt opgedaan is voldoende.

Wat ga je doen

De studie try-out omvat drie bijeenkomsten.

Tijdens de verschillende bijeenkomsten laten we je zien hoe de opleiding is opgebouwd en leer je alvast aan de hand van praktijksituaties over welke kennis en vaardigheden een verpleegkundige moet beschikken om het beroep straks uit te kunnen oefenen. Tevens zullen we je aangeven wat de extra toevoeging van de studieroute Gezondheid en Technologie is binnen de opleiding tot verpleegkunde.

Begeleiding

Ouderejaars studenten van de hbo-v en/of  G&T verzorgen de lessen. Deze studenten worden begeleid door een docent van de opleiding.

Beoordeling

Als je je inschrijft dan verwachten we ook dat je alle drie de middagen aanwezig bent.
Nadat je de studie try-out hebt doorlopen, wordt van je verwacht dat je tijdens de laatste bijeenkomst een presentatie geeft. Je krijgt vooraf duidelijke richtlijnen hoe je dit moet doen.
Na deelname ontvang je een certificaat.
 

Beroeps-orientatie

Het beroep van verpleegkundige houdt veel meer in dan alleen het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen bij mensen. Je overlegt, adviseert en maakt afspraken over de benodigde verpleegkundige zorg waarvoor jij verantwoordelijk bent. Je doet dit samen met zorgverleners uit andere disciplines, de zorgvragers en zijn directe omgeving (mantelzorgers). Ook houd je de ontwikkelingen van het beroep bij en bespreek je deze met collega’s. Je geeft zorg in het ziekenhuis of werk als specialistische verpleegkundige (bijvoorbeeld voor ouderen) in de thuiszorg. Ook kun je aan het werk bij psychiatrische instellingen, de psychiatrische thuiszorg of in een wijkteam met andere professionals.

Heb je de studieroute Gezondheid en Technologie (G&T) gevolgd dan ben je hbo-verpleegkundige met een continue focus op technologie en innovatie in de gezondheidszorg. Je gaat bijvoorbeeld in gesprek met een technicus, fabrikant of ICT’er over technologische aanpassingen die de zorg verbeteren. Ook ben jij degene die de nieuwste technologische snufjes naar de werkvloer brengt en het implementatieproces coördineert. Als G&T verpleegkundige werk je bijvoorbeeld in ziekenhuizen, de Geestelijke gezondheidszorg, thuiszorgorganisaties of bedrijven en instellingen die gericht zijn op (technologische) innovaties in de zorg.

 

Inschrijving

 Instelling
Saxion Deventer

vakken
n.v.t.

studielasturen
20

klassen
havo 5 en vwo 6

periode
16 en 23 november, 7 december 2017 van 13.15 - 16.00

deelnemers
min. 15 max. 45

opleidingen
Verpleegkunde Deventer
Gezondheid en Technologie


profielen
- Natuur & Gezondheid
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Techniek
- Cultuur & MaatschappijDe inschrijfdatum voor deze Studie try-out is verstreken.
-