-

Studie try-out Saxion Enschede

Experimenteren in Life Sciences

Waar het om gaat

Bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) leer je alles over de gezondheid van mensen, dieren en planten. In deze studie try-out maak je kennis met de opleiding BML en de twee richtingen: research en diagnostiek. In een research laboratorium richt je je vooral op het onderzoeken van een specifiek biomedisch onderwerp, zoals de oorzaak van een ziekte of het ontwikkelen van een vaccin. In een diagnostisch laboratorium onderzoek je patiëntenmateriaal zoals bloed, urine en weefsel, om ziektes op te sporen of om te kijken of een behandeling effectief is.

Wat je al moet weten

De kennis en vaardigheden op het gebied van de biologie die je op dit moment al hebt opgedaan zijn voldoende om met succes deze studie try-out te doorlopen.

Wat ga je doen

Je komt twee middagen naar Saxion, locatie Enschede. Tijdens deze middagen ge je verschillende experimenten in het laboratorium uitvoeren, zoals het werken met DNA en het bekijken van je eigen wangslijmvlies. Ook maak je kennis met ons theorieonderwijs. Daarnaast verzorgt onze studievereniging Oxytoc ook een onderdeel van het programma. Er is voldoende gelegenheid om antwoord te krijgen op de vraag of deze opleiding en de bijbehorende beroepen misschien iets voor jou zijn.

Begeleiding

Je krijgt begeleiding van een hbo-docent en van BML studenten. Deze studenten kunnen ook al je vragen over de opleiding beantwoorden.

Beoordeling

Je wordt beoordeeld op basis van je inzet en aanwezigheid tijdens de studie try-out middagen.

Beroeps-orientatie

De meeste afgestudeerde studenten BML vinden hun weg als onderzoeker in een biologisch of medisch laboratorium in de gezondheidszorg, bij de overheid of in het bedrijfsleven. De werkzaamheden bestaan daar voornamelijk uit het zelfstandig of in teamverband onderzoek doen om problemen op biologisch en/of medisch gebied op te lossen.

Inschrijving

De startdatum 16 november staat vast, de andere dagen zijn onder voorbehoud ivm beschikbaarheid laboratoria.Instelling
Saxion Enschede

vakken
Biologie

studielasturen
24

klassen
havo 5, vwo 6

periode
16 november en 7 december 2017 van 13.15 - 16.00 uur.

deelnemers
min. 5, max. 16

opleidingen
Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

profielen
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & TechniekDe inschrijfdatum voor deze Studie try-out is verstreken.
-