-

Studie try-out Saxion Enschede

Bouw je eigen robot

Waar het om gaat

Ben je nieuwsgierig naar de werking en de aansturing van een robot? Dan is de studie try-out van de opleiding Elektrotechniek, Technische Informatica, Mechatronica en Technische Natuurkunde iets voor jou.
Tijdens de studie try-out ga je je eigen robot bouwen! Een robot zit tegenwoordig vol met allerlei technische snufjes die informatie aan elkaar doorgeven en daarop reageren. Je ontdekt dat een robot heel slim kan zijn, maar nooit slimmer is dan degene die hem heeft gebouwd. Als de robot doet wat jij wilt, dan heb jij het goed gedaan en is je opdracht goed gelukt!

Wat je al moet weten

Bij deze praktische en projectmatig opgezette opleidingen en ook bij deze studie try-out is een gemotiveerde en serieuze houding van doorslaggevend belang. De kennis die je met N&T of N&G profiel hebt opgedaan, is een goede basis om de studie try-out te kunnen volgen.

Wat ga je doen

Jouw opdracht is een robot te bouwen die een opgegeven opdracht kan uitvoeren. Hiervoor krijg je de beschikking over een bouwpakket met allerlei elektronische en mechanische componenten. Je werkt samen met een andere scholier aan de opdracht. Op de laatste middag laat je de robot zien waar je de afgelopen weken aan hebt gewerkt.

Begeleiding

Je wordt begeleid door hbo-docenten en studenten die als coach optreden.

Beoordeling

De beoordeling vindt plaats aan de hand van je deelname, inzet en uiteindelijke resultaat. In principe dien je iedere bijeenkomst aanwezig te zijn.

Beroeps-orientatie

Het eerste jaar van de opleidingen Elektrotechniek en Technische Informatica is nagenoeg gelijk: je leert het ontwerpen van micro-elektronica, maar bijvoorbeeld ook alles over energievoorziening en hoe die duurzaam gemaakt kan worden. Je leert over de hardware en hoe die geprogrammeerd moet worden.
Als mechatronisch ingenieur ontwerp en optimaliseer je producten en machines. Dit kan bijvoorbeeld in de automobielindustrie en de halfgeleiderindustrie, maar ook in de zorg.
Als natuurkunde ingenieur doe je onderzoek en ontwikkel je innovatieve producten en technieken. Je toekomstige werkomgeving is bijvoorbeeld bij het laboratorium van een multinational of de ontwikkelafdeling van een high-tech bedrijf of medische instelling.

InschrijvingInstelling
Saxion Enschede

vakken
Natuurkunde of Natuur, Leven & Technologie

studielasturen


klassen
5 havo / vwo

periode
16, 23 november en 7 december van 13.15 tot 16.00 uur

deelnemers
min 6, max 24

opleidingen
Elektrotechniek
Mechatronica
Technische Natuurkunde
Technische Informatica


profielen
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & TechniekDe inschrijfdatum voor deze Studie try-out is verstreken.
-